Gratis kennis voor vrijwilligers over nieuwe privacywetgeving dankzij ProcesPartners

, 04 juni 2018

Afgelopen maandagavond vond de succesvolle bijeenkomst over de nieuwe privacywetgeving voor verenigingen en stichtingen plaats. Met ruim 130 aanmeldingen bleek dat de vraag naar meer informatie over de privacywetgeving erg groot was. De gratis workshop voor vrijwilligers werd georganiseerd door de Oost-Betuwse Uitdaging in samenwerking met Stichting Welzijn Lingewaard en Forte Welzijn. Gastspreker Michiel Nijenhuis van ProcesPartners gaf een heldere presentatie en nam daarna uitgebreid de tijd om de vele vragen te beantwoorden. Volgens deelnemers een waardevolle, interessante en leerzame avond!

KennisKaravaan
Wat houdt de nieuwe privacywetgeving in? Geldt dat ook voor ons? Wat moeten wij  ermee? We hoorden vele vragen vanuit verenigingen en stichtingen. Reden genoeg om er een workshop aan te wijden. In de zogenoemde KennisKaravaan biedt de Oost-Betuwse Uitdaging kennis die vrijwilligers toe kunnen passen in hun vrijwilligerswerk. De workshops zijn gratis bij te wonen voor vrijwilligers van maatschappelijke organisaties in de gemeenten Lingewaard en Overbetuwe. Met vrijwillige inzet van ondernemers hebben we eerder al mooie workshops georganiseerd zoals een workshop websites bouwen en een workshop persberichten schrijven. Dit keer vonden we Michiel Nijenhuis van ProcesPartners bereid om ons te helpen bij een voorlichting over de nieuwe privacywetgeving.

Volle bak
Zoals ook tijdens eerdere workshops waren we te gast bij Rabobank Oost Betuwe in Elst. Geen stoel bleef onbezet maar dankzij de duidelijke presentatie en toelichting van Michiel was het voor iedereen goed te volgen. ‘Zeer interessant, vakkundig met vaart en toch ook met humor’, was een van de reacties. Een andere vrijwilliger vond de workshop erg nuttig: ‘Het blijkt dat we al op de goede weg zaten, maar we hebben nog veel opgestoken!’

Tweede workshop
Voor iedereen die niet aanwezig kon zijn bij de workshop hebben we goed nieuws. Zeer waarschijnlijk gaat er een tweede workshop volgen. We hebben nog geen nieuwe datum maar mocht je interesse hebben, laat het ons dan zeker weten. Bij genoeg animo worden er stappen gezet om een tweede workshop te realiseren. Geïnteresseerd in wat de Oost-Betuwse Uitdaging te bieden heeft? Houd de website in de gaten, schrijf je via info@oostbetuwseuitdaging.nl in voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van ons werk via FacebookTwitter of LinkedIn.

Nogmaals dank aan Michiel Nijenhuis, Rabobank Oost Betuwe en natuurlijk de enthousiaste deelnemers! Heel graag tot ziens!