Gratis spullen, hulp en advies voor jouw vereniging

, 07 mei 2018

Op dinsdag 22 mei is er weer een matchgroepoverleg! De matchgroep van de Oost-Betuwse Uitdaging bestaat uit ondernemers en medewerkers van lokale bedrijven. In het matchgroepoverleg bespreken zij aanvragen van verenigingen, stichtingen en maatschappelijke initiatieven die bij ons binnenkomen. Je kunt aanvragen doen voor bijvoorbeeld spullen, hulp of advies. Geen idee waar je dan aan moet denken of waarbij wij kunnen helpen? Wij geven je graag een aantal mooie voorbeelden!

Stichting Maluku
Stichting Maluku zocht in 2016 een bedrijfsnaambord zodat mensen de ingang van het gebouw beter konden vinden. Dit kon de Oost-Betuwse Uitdaging regelen door contact te leggen met een bedrijf in de regio. Deze anonieme gever verzorgde geheel gratis een mooi bedrijfsnaambord. Door ons contact met Stichting Maluku kon daarna ook een aanvraag van Vrijwilligers Palliatieve Terminale Zorg worden ingevuld. Zij zochten namelijk een vergaderlocatie. Stichting Maluku bood op hun beurt weer gratis hun ruimte aan. Een mooi voorbeeld van hoe we elkaar kunnen helpen.

Kunstenaarscollectief Valburg
Het Kunstenaarcollectief Valburg wilde graag hun kunstpresentaties professioneler presenteren. Zij zochten daarvoor een specifieke maat deurpanelen. Het kopen hiervan paste niet in hun beschikbare budget. Via de Oost-Betuwse Uitdaging kwamen zij tijdens de Beursvloer in contact met Kuijpers Bouw Heteren. Zij waren bereid om 20 op maat gemaakte deurpanelen te maken. Als tegenprestatie hebben de vrijwilligers van het Kunstenaarscollectief voor de medewerkers van Kuijpers Bouw Heteren een workshop creatief denken en handelen verzorgd. Het resultaat? De kunstenaars kunnen hun kunst presenteren op een manier die recht doen aan hun kunst. Kuijpers Bouw heeft op hun beurt een mooie tegenprestatie ontvangen.

Stichting TOP Bemmel
Stichting TOP Bemmel organiseert theater, muziek en cabaretvoorstellingen in Bemmel en had behoefte aan extra kennis over social media. Zij legden deze vraag voor aan de Oost-Betuwse Uitdaging. Wij brachten hen in contact met Mike Nuijs van Media Conversia. Onlangs heeft hij een gratis workshop social media verzorgd voor 10 leden van de commissie marketing en communicatie van TOP Bemmel. Zo kan Stichting Top Bemmel haar doelgroep nu nog beter bereiken. Mike van Media Conversia vond het leuk om op deze manier iets bij te dragen.

Naast deze matches zijn er de afgelopen jaren natuurlijk ook heel veel andere matches gemaakt. Een greep uit de overige matches; het verplaatsen van een betonnen tafeltennistafel, het uitlenen van een schrobmachine, beschikbaar stellen van apparatuur zoals computers, gratis advies rond zaken als administratie en communicatie en het faciliteren van activiteiten voor vrijwilligers.

Aanvraag aanmelden
Heeft jouw stichting, vereniging of buurtinitiatief behoefte aan iets waar jullie zelf geen middelen voor hebben? Meld je aanvraag nu aan via onze website. Wij denken graag met je mee hoe we jouw vraag kunnen realiseren. We zoeken voor je vraag binnen ons uitgebreide zakelijk netwerk naar mogelijkheden. Bijna altijd lukt het ons om een match te realiseren!

Wat kost het je? In principe niets… Bij complexe vragen zul je wel tijd moeten investeren om samen met de matchgroep van de Oost-Betuwse Uitdaging je vraag duidelijk te krijgen. Met concrete en volledige vragen kunnen we de best passende match maken. In sommige gevallen wordt een tegenprestatie gevraagd door bijvoorbeeld het bedrijf in jullie uitingen aandacht te geven of samen met de vrijwilligers/leden van je vereniging iets te doen voor het betreffende bedrijf. Hierin kunnen wij ook meedenken.

Ook enthousiast geworden over ons werk? Neem gerust vrijblijvend contact met ons op!