Workshop websites bouwen voor beginners op 11 december

, 24 oktober 2017

Op maandag 11 december vindt de volgende workshop in de KennisKaravaan plaats: websites bouwen met WordPress! In de KennisKaravaan bieden we gratis workshops aan vrijwilligers van maatschappelijke organisaties en initiatieven in de de gemeenten Lingewaard en Overbetuwe. Frans Pronk van Webbureau IFRA is deze avond te gast en vertelt je alles over het bouwen van een website in WordPress.

Wat is WordPress?
WordPress is een Content Management Systeem (CMS) waarmee je heel gemakkelijk een website kunt maken én onderhouden. WordPress begon ooit als simpel systeem om een weblog mee te maken. Inmiddels is WordPress veel meer dan alleen een blogging-platform en wordt het door steeds meer grote merken en bedrijven gebruikt om een website te bouwen.

In één zin: WordPress is een systeem om je website, blog of zelfs webshop mee te beheren zonder enige kennis van programmeren. WordPress wordt veel gebruikt, steeds meer. Bijna 30% van alle websites wereldwijd draait op dit moment op WordPress, dit zijn ruim 78 miljoen websites! WordPress is open source; dit betekent dat je het gratis kunt downloaden en mag gebruiken.

Voor wie is deze workshop bedoeld?
De workshop WordPress is voor iedereen die op een eenvoudige manier professionele websites wil opzetten, onderhouden en aanpassen. Ook voor wie een bestaande WordPress website wil leren aanpassen en beheren is deze workshop prima geschikt. We beginnen bij de basis dus ook zonder enige voorkennis ben je van harte welkom!

Wie WordPress zelf al wel eens een beetje heeft uitgeprobeerd, zal merken dat er met extra kennis nog veel meer uit te halen valt. Deelname aan de workshop is gratis voor alle vrijwilligers van maatschappelijke organisaties en initiatieven in de gemeenten Lingewaard en Overbetuwe.

Wat leer je in deze workshop?
Na deze workshop WordPress ben je in staat om zelf een (eenvoudige) website te bouwen, vorm te geven en te onderhouden. Je leert hoe je een website kunt indelen, welke structuur deze nodig heeft en hoe je hier binnen WordPress mee omgaat. Je weet straks welke templates (lay-out vormen) bij jouw gewenste website passen, maar ook welke plugins (extra functionaliteiten) van toegevoegde waarde zijn voor jou en welke andere mogelijkheden er in WordPress liggen om tot jouw optimale website te komen.

Wil jij ook meer weten over de mogelijkheden van WordPress? Doe mee! Je bent van harte welkom van 19.00 tot (uiterlijk) 21.30 uur in het adviescentrum van Rabobank Oost Betuwe, Industrieweg Oost 16, in Elst. Aanmelden kan per mail via info@oostbetuwseuitdaging.nl. Geef hierbij graag aan of je ervaring hebt met WordPress en/of het bouwen van een website.