Kruiwagen voor Werkpost De Pas

, 11 februari 2020

7 Februari is er een bijzonder moment in het clubgebouw van hockeyclub HCOB. De Variabele (een regionale onderneming op het gebied van beheer en onderhoud van vastgoed) overhandigt aan Werkpost De Pas allerlei soorten gereedschap en een kruiwagen.

Dit is de uitvoering van een match die werd gemaakt door die partijen op de beursvloer van de Oost-Betuwse Uitdaging in november jl. De werkpost is een groep met mensen met afstand tot de arbeidsmarkt die de vrijwilligers van de sportverenigingen op sportpark De Pas terzijde staan bij allerlei werkzaamheden. Ze doen daarbij werkervaring op en de verenigingen krijgen er zeer welkome handjes bij. Dit unieke initiatief krijgt daarmee letterlijk en figuurlijk een kruiwagen om verder uit te groeien. De schenking wordt in ontvangst genomen door Coöperatie Vitaal Sportpark De Pas, een samenwerking tussen alle sportverenigingen onder de glunderende gezichten van de medewerkers en hun coach. De tegenprestatie die bij de match hoort is “eeuwige roem” en een appeltaart van DROOM voor de gulle gevers van De Variabele.

Wat het moment nog meer bijzonder maakt is de samenwerking tussen zoveel partijen: de sportverenigingen, een maatschappelijk betrokken onderneming, de coöperatie, Driestroom en de Oost Betuwse Uitdaging. De assistent medewerkers kunnen nog meer aan de slag met groenonderhoud, schoonmaak (bijv. de korrels van de kunstgrasvelden terugblazen met de nieuwe bladblazer), kleine reparaties, assistentie in de sporthoreca en nog vele andere klussen.

Ook op deze manier is De Pas een VitaalSportpark geworden.