Record opbrengst Beursvloer 2018!

, 30 november 2018

Maandag 26 november vond de vierde maatschappelijke Beursvloer van de Oost-Betuwse Uitdaging plaats. Een memorabele Beursvloer die om 18.00 uur afsloot met een record opbrengst! Na hertelling en een nagekomen match zijn er uiteindelijk 32 matches gemaakt voor een maatschappelijke waarde van maar liefst € 28.343! 

Alle mooie matches, alle gulle gevers en alle dankbare aanvragers zijn terug te vinden in dit overzicht: Matches Beursvloer 2018.

Duizenden euro’s extra in zicht

En dit recordbedrag loopt zeer waarschijnlijk verder op. Tijdens de Beursvloer is namelijk de aanzet gemaakt voor de aanleg van een beachvolleybalveld, aangevraagd door Volleybalvereniging Kidang. Een prachtig initiatief waar Van Dalen Infra en Milieu uit Huissen graag aan meewerkt. Als dit initiatief verder vormkrijgt, dan loopt de waarde van deze match straks met hulp van anderen explosief op met vele duizenden euro’s. Een prachtig vooruitzicht!

Aanstekelijk beursvirus

Betuws Ondernemer van het Jaar 2018 Arno Dumoré van Duflex Mechatronics uit Elst opende de beurs om 17.00 uur met een ferme gongslag. Het was zijn eerste Beursvloer en het handelsvirus op de Beursvloer werkte aanstekelijk. En passant maakte hij twee matches met Jongerencentrum Insula uit Heteren en met Scouting Valburg. Wedden dat deze blije jongeren duimen dat Arno volgend jaar weer meedoet?

Opvallende matches

Alosta Communicatie uit Elst helpt Muziekvereniging Concordia uit Driel tegen naamsvermelding met de vormgeving en eindredactie van hun 100 jarig-jubileumboek. Daarnaast helpt Alosta ook nog eens TOP Bemmel met de begeleiding van een marktonderzoek door een student van de HAN. Gulste gever dit jaar was Woningstichting Valburg die Dorpsvereniging Hemmen langere tijd zal helpen aan gratis opslagruimte. Twee toppers van gevers dus!

 

Onbetaalbare hulp

Andere waardevolle matches: juridisch advies door Nunes Juristen & Bedrijfsadviseurs voor de Wereldwinkel in Elst, voor Stichting Betuwe Energie en voor Vitaal Sportpark Werkpunt De Pas. Archiefkasten van Barenbrug BV voor SV Spero uit Elst. Een mindfull walk voor het team van Forte Welzijn en deelname aan Betuwe on Stage door Life Fullness Coach Sabine Jansen uit Andelst. Communicatieadvies door plusM Communicatie uit Elst voor de Huiskamer van Elst, de populaire ontmoetingsplek in de bibliotheek.

Vet vrijwilligersfeest

De bedankjes voor vrijwilligers waren ook dit jaar weer in trek. Buitenpoort Catering verzorgt voor Zonnebloem Angeren een picknick voor 40 personen. Sportcentrum De Schaapskooi organiseert een teamuitje voor vele vrijwilligers van TOP Bemmel. En Watergoed/Omnivents regelt zowel een activiteit voor 40 personen van Stedelijke Muziekvereniging Huissen als een diner voor 5 personen voor de vrijwilligers van Deelkring Lent. Kortom, vet feest voor deze vrijwilligers!

Bijzondere bijdragen

Barenbrug regelt via De Helpende Handen uit Driel een Sinterklaasfeest voor kinderen uit gezinnen die een steuntje in de rug kunnen gebruiken. Verfcentrum Mattijssen gaat een dag gratis schilderen bij SV Spero in Elst. IFRA Webbureau geeft een gratis websitescan en advies weg aan Gehandicaptenplatform Overbetuwe. Ruimtestylist Marco Hamelink schenkt vier foto’s aan de Activiteitencommissie van appartementengebouw Die Zauberflöte. Combine-IT uit Elst regelt een laptop voor SV Spero. En Notariskantoor Van Schaik geeft dit jaar gratis juridisch advies aan De Helpende Handen uit Driel.

Fijne Founders

Ook de trouwe Founders van de Oost-Betuwse Uitdaging deden dit jaar weer volop mee op de Beursvloer. De Variabele uit Elst helpt Scouting Valburg met hun twee blokhutten en De Jeugd die Deugt uit Driel met hun ontmoetingsplek. Kuijpers Bouw uit Heteren helpt Zwem- en Polovereniging Thetis met hun schutting en tarp. Bever Autoaanpassingen Andelst helpt Betuwe on Stage door mee te doen aan hun beroepenfeest. Gemeente Overbetuwe schenkt archiefkasten en tafels aan Scouting Valburg en stoelen aan Forte Welzijn. Altijd fijn, zulke Founders!

Ludieke tegenprestaties

De maatschappelijke organisaties geven maar al te graag iets terug. Dat varieert van het bakken van eieren, cakes, oliebollen, appeltaarten en ander gebak tot het regelen van diverse reclame-uitingen zoals advertenties en andere naamsvermeldingen. Van zwemactiviteiten en muzikale bijdragen tot de inzet van jongeren in Heteren. En van bloemen, statafels en recensies tot “gewoon een leuke middag en een goed gevoel”. Dat moet zeker lukken, want wie wordt hier nu niet blij van?

Speciale dank

De Beursvloer kan alleen maar succesvol plaatsvinden met hulp van deze organisaties:

De Oost-Betuwse Uitdaging dankt alle deelnemers voor hun bijdrage aan de succesvolste Beursvloer ooit!