Matchgroep
Vraag / Aanbod
Status: open

Aanvraag: ruimte voor de speelgoedruilwinkel Goed Spul in Gendt

Omschrijving

“De ruilwinkel Goed Spul, waar statushouders vrijwilligerswerk doen en zodoende ook een interculturele ontmoetingsplaats is, zoekt op termijn een andere ruimte. Nu maken we gebruik van een pand van de Woonstichting Gendt, maar dit pand gaat gesloopt worden voor nieuwbouw. Wij maken daar nu gratis gebruik van.
Samen met de gemeente Lingewaard hebben wij verschillende opties bekeken, zoals de Leemhof, de scholen, de bibliotheek, het oude gemeentehuis. Maar dit biedt geen mogelijkheden.”

De speelgoedruilwinkel is op zoek naar een nieuw pand, het liefst in het centrum van Gendt. Welke ondernemer of organisatie biedt ruimte voor dit mooie initiatief? Mail naar info@oostbetuwseuitdaging.nl of vul het contactformulier op de website in.

Match informatie

Aanvraagdatum 27-11-2017

Extra gegevens

Naam organisatie Participatiepunt Gendt
Missie van de organisatie o.a. initiatieven ontwikkelen en ondersteunen ten behoeve van de Gendtse gemeenschap in opdracht van gemeente Lingewaard en ondersteund door SWL.
Vraag We zijn op zoek naar een ruimte voor de speelgoedruilwinkel Goed Spul in Gendt
Doel van uw vraag Misschien kunnen jullie bemiddelen met iemand die ruimte heeft, ergens in het centrum van Gendt.Het zou heel erg jammer zijn als Goed Spul, wat zijn bestaansrecht inmiddels wel bewezen heeft zou moeten stoppen. Het ruilen van speelgoed en kleine huishoudelijke artikelen helpt mensen met een kleine beurs en biedt mogelijkheden tot participatie van statushouders; zij doen werkervaring op, bouwen contacten op met Gendtenaren, oefenen de taal en hebben een vaste ontmoetingsplaats in het dorp.
Wat heeft u zelf al ondernomen om dit te realiseren? Samen met de gemeente hebben we al veel bovengenoemde mogelijkheden nagevraagd.
Andere betrokken organisaties Goed Spul is een initiatief van het Participatiepunt Gendt, ondersteund door SWL en gemeente Lingewaard. Bovendien werken we nauw samen met de Woonstichting Gendt en Vluchtelingenwerk.