De Uitdaging helpt mensen vooruit

Gezinnen die leven in armoede hebben vaak moeite om vorm te geven aan het dagelijks leven en hebben geen ruimte voor leuke extra’s. Tijdens de campagne van de Nederlandse Uitdaging, in de week van 20 tot en met 24 november 2017, worden deze gezinnen in diverse gemeentes in het zonnetje gezet.

Waarom richten we ons op armoede?
Gerda Geurtsen, initiatiefnemer van De Uitdaging: “Wij zetten ons in voor maatschappelijke initiatieven, en zorgen zo voor een levendige gemeente voor alle inwoners. Gezinnen die leven in armoede, kunnen vaak niet meedoen. Daarom hebben we besloten om deze gezinnen specifiek in het zonnetje te zetten.”

We willen met een verwendag een aanzet maken om minima gezinnen een middag zonder zorgen te laten hebben. Op deze dag willen we de kinderen en gezinnen koppelen aan stichtingen en initiatieven die kansen geven om mee te doen. Maar ook gezinnen ondersteunen om het leven te organiseren en in een gezonde omgeving financieel zelfredzaam te worden.

Praktische informatie
De campagne van de Nederlandse Uitdaging vindt plaats van 20 t/m 24 november. In de gemeenten Lingewaard en Overbetuwe vindt de Uitdaging XXL, de verwendag voor minima gezinnen, plaats op woensdag 15 november 2017.

Als voorbeeld, om alle bedrijven lokaal uit te dagen, wordt de XXL verwendag gebruikt die in 2016 in Enschede georganiseerd is.

“Een mooi voorbeeld van een totaalaanpak. Een concrete maatschappelijke doelgroep wordt op meerdere fronten geholpen. Hierdoor kunnen bedrijven heel concreet en vanuit eigen expertise bijdragen. Complimenten voor dit concept,” aldus de jury van NL Matcht in haar rapport.

In de gemeenten Lingewaard en Overbetuwe zetten een aantal leden van de matchgroep zich in om een fantastische dag neer te zetten. Wil jij ons ook helpen? We zijn op zoek naar diverse ondernemers die diensten of materialen aanbieden om de deelnemers een echte verwendag te geven. Andere bijdragen zijn uiteraard ook van harte welkom! Lees meer over de Uitdaging XXL van de Oost-Betuwse Uitdaging.